SITUACIÓ I ENTORN


LOCALITZACIÓ DE LA MASIA

Masia El Collell
Carretera de Vic a Olot Km 21.
Trencant a l’esquerra, a 1Km per pista forestal fins a la casa.

Distàncies
L’Esquirol-Sta. Mª de Corcó: 2 km.
Vic: 25 km – Girona: 83 km – Barcelona: 90km – Tarragona: 165 km – Lleida: 178 km.

COM ARRIBAR

En tren: RENFE Barcelona-Vic, línia Puigcerdà. Des de Vic cotxe de línia: Empresa Sagalès (Tel. 902 130014) BCN-Vic-Cantoni. Parada del cotxe de línea al Km, 21. La casa està aillada, 1 km per carretera rural.

En cotxe particular o autocar: Des de Barcelona C-17 direcció Vic i Puigcerdà. Un cop passat Vic ja es troba l’indicador de l’Eix transversal direcció Girona. Continuar per aquest fins la sortida 183 de Roda de Ter. Agafar la carretera C-153 direcció Sta. Mª de Corcó i Cantonigròs. La casa està aillada, 1 km per carretera rural, desprès de Sta. Mª de Corcó.

ENTORN

“El Collell”, pertany al terme municipal de l’Esquirol-Sta. Mª de Corcó, a la comarca d’Osona.

Osona, que té per capital Vic, té quatre regions o subcomarques ben diferenciades: el Lluçanès, la Plana de Vic, les Guilleries i el Collsacabra. Aquesta darrera és on es troba “El Collell”. El Collsacabra és la part més de muntanya de tota la comarca d’Osona. El sud està determinada pel riu Ter, que forma el pantà de Sau i l’embassament de Susqueda, i pels impressionants singles de Tavertet. Al nord hi ha la serra de Cabrera, que són les muntanyes altes que es veuen darrera la casa. A l’altra banda ja hi ha la Garrotxa (la regió d’Olot i els seus voltants).

El municipi de Santa Maria de Corcó, conegut també com l’Esquirol, comprèn un territori de 61,97 Km2. Els cims de la serra de Cabrera arriben a una alçada de 1.296m sobre el nivell del mar, mentre que el poble està a 693m.

Cal destacar pel seu atractiu el sector de les gorgues, amb un seguit de salts d’aigua, engorjats i restes d’antics molins. La masia es troba a la vall de Sant Julià de Cabrera, on hi abunden els grans prats verds.

El poble de l’Esquirol té poc més de 1.000 habitants, però hi ha molta població disseminada per les cases de pagès. L’agricultura és pròpia de secà i dominen els cereals. A la part més alta hi ha grans boscos i pasturatges.